JET

Alla inlägg den 23 februari 2013

Av jet - 23 februari 2013 21:54

3/4 rätt på spåkulan, det är iallafall bättre en förra gången   

Nu har festivalen varit och här är de som gick vidare!


Final:


Ulrik Munther: Tell the World I'm Here!


 


Ralf Gyllenhammar: Bed On Fire!


 


Andra Chansen:


Behrang Miri: Jalla Dansa Sawa!


 


Robin Stjernberg: You!


 


Dessa gick vidare och nu i veckan kommer vi att ladda inför Andra Chansen med massor av underhållning!


Ha det Bäst //jet   

Av jet - 23 februari 2013 18:49

Nu när vi har pressenterat alla artiserna i Fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2013 så ska vi nu spå in i framtiden och se vilka som går vidare till respektive Andra Chansen och Finalen!   


Andra Chansen:


De här går vidare som jag tror!


Robin Stjernberg: You!


 


Robin Stjernberg gör succé i årets Melodifestival med en låt som går rakt in i hjärtat!

Låten är poppig och framträdandet är dugligt.

Robin gör ett bättre nummer en Amanda Fondell och det gör att han kommer till Andra Chansen, men det finns artister med mer rutin och mer fräsh!


Behrang Miri: Jalla Dansa Sawa!


 


Årets skräll kommer att skrälla i Melodifestivalen!

En känsla får mig att känna han kommer att ta sig ända till Andra Chansen!

Låten är glad och många kommer att rösta på honom för att låten är så uttåtriktad åt alla personer!


Final:


De här går till Finalen som jag tror!


Army of Lovers: Rockin' the Ride!


 


Årets största comeback kommer att rocka scenen med storm!

Showen är spektakulär och annorlunda vilket gör att denna grupp går ända till Final!


Ulrik Munther: Tell the World I'm Here!


 


Ulrik Munther är redan klar till Final med sitt dugliga bidrag!

Låten är OK men detta är vilka jag tror går till Final och inte vilka som JAG tycker ska gå vidare.

Låten är inte Ulriks bästa, men den går definitivt vidare   


OBS: DETTA ÄR VAD JAG TROR OCH

INGET RIKTIGT RESULTAT!

Av jet - 23 februari 2013 18:00

Flickfavoriten och storfavoriten Ulrik Munther tävlar i årets Melodifestival med bidraget ''Tell the World I'm Here'' som är skriven av Ulrik sjävl och Thomas G:son tillsammans med Peter Boström   

Här har ni ha, Ulrik Munther!!!



Ulrik Munther:



Ulrik Munther föddes den 18 Februari.

Munther vann Lilla Melodifestivalen 2009 och MGP Nordic samma år. 2011 släpptes hans debutalbum, som också bär namnet "Ulrik Munther".i år 1994 och växte upp i Halland!


Ulrik Munther är född och uppvuxen i Kullavik i Kungsbacka kommun söder om Göteborg. Munthers föräldrar skilde sig när han var tre år gammal och familjen består nu av mamma Katarina och pappa Kjell, två halvbröder på sin fars sida och två bonussyskon på sin mors sida.


Han gick musiklinjen på Donner gymnasiet vid Eriksberg på Hisingen i Göteborg men har hoppat av för att fokusera på musiken. Munther började skriva sina egna låtar vid 10, 11 års ålder, han kan spela gitarr, ukelele, munspel, piano och lite trummor.


Ulrik Munther vann Lilla Melodifestivalen 2009 och gick vidare till MGP Nordic 2009 där han vann med den egna låten En vanlig dag.[2] Han uppträdde även vid den norska reklamgalan Gullfisken, samt kom tvåa i Metro Music Challenge med sin låt Life.

Munther har medverkat i SVT:s Bobster och UNICEF-galan (Humorgalan) i maj 2010, där han sjöng My Generation tillsammans med bland andra Peter Johansson och Rock-Olga. Han har varit med i SVT:s Riverside i ett avsnitt där han spelade sin låt "En vanlig dag". Munther har även varit med i SVTB:s Sommarlov, där Malin Olsson är programledare. Hans första singel Boys don't cry har släppts på Itunes, det har även "Moments ago" och hans låt "Life" som skrevs redan innan han medverkade i Lilla Melodifestivalen 2009.

Munther har gjort en cover på Lady Gagas låt Born This Way vilken fick uppmärksamhet i USA efter att Perez Hilton lade upp videon på sin hemsida. I mars 2011 var Ulrik Munther gäst i radio- och TV-programmet Vakna med The Voice, där han sjöng Born This Way. Han medverkade också i Bingolotto den 17 april 2011. Munther deltog i Allsång på Skansen den 5 juli 2011, och Lotta på Liseberg den 26 juli. I juli 2011 avslöjade tidningen Kamratposten att det planeras ett samarbete mellan Ulrik Munther och Tove Styrke. Enligt Munther själv är detta bara påhitt.

2010 fick han skivkontrakt hos Universal Music.[3] Hans debutalbum, som bär namnet "Ulrik Munther", släpptes den 24 augusti 2011 och innehåller elva spår, varav ett är hans cover på "Born this way". De andra spåren är låtar som Munther har skrivit själv med hjälp av sitt team.

Ulrik Munther gick vidare till finalen i Melodifestivalen 2012 från deltävlingen i Göteborg, med låten Soldiers (Ulrik Munther/Linnea Deb/David Jackson/Johan Åberg/Joy Deb). Han kom sen på tredje plats.

Efter detta släppte han en ny singel med namnet "Fool", och medverkade som gäst i talkshowen APTV med Zillah & Totte.[4] Sommaren 2012 åkte han på sin Sverige turné. Det är hans första. Den 5 augusti åkte han till Japan för att träffa sina Japanska fans. Han har även spelat in en webbserie vid namn Big in Japan, som spelades in under våren 2012 och sändes sedan på svt play under hösten 2012.

Den 21 december 2012 lanserades musikvideon till hans singel "San Francisco Says Hello" på Youtube. Videon spelades in i San Francisco tidigare samma månad. Den fick mycket uppmärksamhet när Perez Hilton lade upp den på sin Twitter-sida 3 veckor senare.

Ulrik Munther deltar i årets Melodifestival med sin låt ''Tell the World I'm Here'' som han skrivit tillsammans med Thomas G:son och Peter Boström!

Ulrik startar som nummer 8 i fjärde deltävlingen!


Här nedan följer ett antal bilder på Munther!


  (Ulrik Munther brukar under sina framträdanden ha med sig en gitarr på scenen   )


  (Ulrik Munther vann Melodifestival med sin låt ''Vanlig Dag''!!!)


  (Ulrik deltog även förra året i Melodifestivalen med sin låt ''Soldiers'' som tog sig ända till final!!!   )


  (Ulrik Munther deltar i Melodifestivalen en andra gång med sitt bidrag ''Tell the World I'm Here'' som räknas till favoriterna!!!!)


Här nedan får ni höra låten som han vann Lilla Melodifestivalen med!



Nu har ni fått träffa alla personerna, vilken är din favorit?!

Glöm inte Spåkulan aldelles strax    


//Jet

Av jet - 23 februari 2013 17:28

Vi börjar närma oss slutet på Lära Känna och vi ska nu få träffa Sylvia Vrethammar!   

Sylvia tävlar med bidraget ''Trivialitet'' som är skriven av Thomas G:son, Calle Kindbom och Mats Tärnfors!

Här har ni henne, Sylvia Vrethammar!   


Sylvia Vrethammar:



Syvlia Vrethammar föddes den 22 Augusti år 1945 i Uddevalla!

Hon är dotter till Harald Vrethammar och Britta, född Rydbeck, samt har tidigare varit gift med musikern Rune Öfwerman.

Vrethammar drömde som liten om att bli konsertpianist och började därför studera vid Richard Anderssons musikskola i Stockholm med Astrid Berwald som lärare. Pianostudierna fortsatte vid Musikaliska akademien, men hon fullföljde aldrig utbildningen. I stället utbildade hon sig till barnavårdslärare. Vid sidan av studierna ställde hon upp i amatörtävlingar. År 1967 började hon sjunga i Rune Öfwermans trio, året därpå gjorde hon TV-debut. År 1969 fick hon spela in sin första LP, Tycker om dej, som blev en framgång; titelmelodin kom förvånande nog inte in på Svensktoppen. Den första svensktoppsplaceringen för Sylvias del blev istället En lärling på våran gård i september 1969.

Lennart Hyland fick upp ögonen för Sylvia Vrethammar efter att ha sett henne i TV, och 1970 var hon värdinna i det populära TV-programmet Hylands hörna. Samma år uppträdde hon på den internationella sångfestivalen i Rio de Janeiro. Hon fastnade för de sydamerikanska rytmerna, vilket resulterade i en sambashow på Strand i Stockholm tillsammans med brasilianska musiker. År 1973 spelade hon in låten Eviva España som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien. Den engelska versionen såldes i närmare en miljon exemplar. Den låg på engelska hitlistan i sammanlagt 28 veckor och nådde 4:e plats som högst, vilket gav Sylvia Vrethammar en plats i Guinness Rekordbok. Uppföljaren hette Hasta la vista. Den tog sig in på Top 40, och nådde som högst en 38:e plats; låten tillbringade fem veckor på den brittiska singellistan sensommaren 1975.

Sedan mitten av 1970-talet har Sylvia Vrethammar haft en framgångsrik karriär i Tyskland. Hon bosatte sig 1990 i en liten by mellan Köln och Bonn men har kvar sitt svenska medborgarskap. Hon har även gjort karriär i Nederländerna, Sovjet och USA. Fyra gånger har hon medverkat i den svenska Melodifestivalen, senast 2002 med låten Hon är en annan nu. Sylvia Vrethammar har en musikalisk bredd som spänner från schlager och jazz till visor och samba. På senare år har hon samarbetat med jazzpianisten Jan Lundgren och hans trio. År 2006 gav de ut albumet Champagne som spelades in hemma i Sylvias vardagsrum.

År 2010 medverkade Vrethammar på Kristian Anttilas skiva "Svenska Tjejer", i låten Magdalena [Livet före Döden]. 2012 medverkade hon i TV-programmet Så mycket bättre.

Sylvia Vrethammar tävlar i årets Melodifestival med sin låt ''Trivialitet'' som är skriven av Thomas G:son, Calle Kindbom och Mats Tärnfors!

Sylvia startar som nummer 4 i ett tufft startfält!


Här nedan följer ett antal bilder på Sylvia!

  (Sylvia Vrethammar fick stora framgångar undre 80 & 90-talet med låtar som ''El Viva Espana''!)


  (Sylvia Vrethammar lovar att bjuda på en stor show   )


  (Sylvia Vrethammar tävlar med sitt bidrag ''Trivialitet'')


Här nedan får ni höra låten ''Y Viva Espana''!




Av jet - 23 februari 2013 16:00

Han kom tvåa i IDOL 2011 efter Amanda Fondell och nu vill han ha revansh!   

Vi talar självfallet om Robin Stjernberg som tävlar i Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö med sin låt ''You'' som är skriven av Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas och Robin Stjernberg själv   

Här har ni han, Robin Stjernberg!


Robin Stjernberg:



Robin Stjernberg föddes den 22 Februari år 1991 i Hässleholm!

Robin gjorde sig känd genom att vara en utav gruppmedlemmarna i pojkbandet ''What's Up'' som även Eric Saade varit medlem i!

Robin ställde upp i IDOL 2011 och tog sig ända till Final där han slutade tvåa bakom storvinnaren Amanda Fondell.

Hans första singel var just vinnarlåten i Idol 2011 ''All This Way'' som även Fondell sjungit!

Lionheart Music Group skrev ett kontrak direkt efter Idol med Stjernberg och första albumet ''My Versions'' som innefattar låtarna från Idol b.la ''Halo''.

I år medverkar Robin i Melodifestivalen med bidraget ''You'' som han skrivit tillsammans med Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas.

Han startar som nummer 3 i fjärde deltävlingen!


Här nedan följer ett antal bilder på Stjernberg!


  (Robin Stjernberg var medlem i pojkbandet ''What's Up'' där b.la Eric Saade var medlem i!)


  (Robin under en delfinal i IDOL 2011!!!)

  (Robin tävlar i Melodifestivalen 2013 med sitt bidrag ''You''!!!)


Här nedan får ni höra Robin med låten ''All this Way''!


Av jet - 23 februari 2013 15:15

Årets Melodifestival har många debutanter (mer en det brukar) och Lucia Pinera är en utav dom!

Lucia Pinera tävlar i årets Melodifestival med bidraget ''Must Be Love'' som är skriven av Jonas Myrin och Peter Kvint.

Här har ni henne, Lucia Pinera!   


Lucia Pinera:



Lucia Pinera föddes år 1994 i Malmö!

Lucia har haft stora framgångar i flera andra musiktävlingar som Tv3 programmet ''True Talent'', Tv4 programmet ''IDOL 2010''!

Hon medverkade också i ''Jakten på Julia''.

Nu hoppas Lucia bli nästa stora stjärna i och med sin tävlan i Melodifestivalen 2013 med bidraget ''Must Be Love'' som är skriven av Peter Kvint och Jonas Myrin!

Hon startar som nummer 2 i ett tufft startfält!


Här nedan följer ett antal bilder på Lucia!


  (Lucia Pinera är överväldigad av att få tävla i Malmö som är hennes hemstad!)


  (Lucia Pinera reppar under Torsdagen   )


  (Lucia Pinera tävlar med bidraget ''Must Be Love'' och använder b.la en trappa som rekvisita!!!)


Här nedan följer en video från ''Use Somebody''!


Av jet - 23 februari 2013 14:30

Förberedelserna inför Jet's andra egna serie är i full gång med produktion m.m.

Vi håller just nu på med att leta efter de sista skådisarna till serien.

Serien kommer att ha premiär ungefär i April!   


De här är redan klara inför serien:


  (Jens Hulten)


  (Marie Robertson)


  (Hans Mosesson)


  (Alicia Vikander)


  (Lotta Tejle)


Hoppas ni är nyfikna och skriv gärna en kommentar om vad ni tror om serien!   )


Har'e Gutt //jet



Av jet - 23 februari 2013 13:26

Nu har ni fått träffa Ralf Gyllenhammar, Behrang Miri & Terese Fredenwall och nu har det blivit dags för årets mest oväntade comeback nämligen Army Of Lovers!   

Gruppen består av Camilla Henemark, Alexander Bard och frisören Jean-Pierre Barda!

Gruppen nådde stora framgångar under förstahäften av 1990-talet med skandaler och låtar som stack ut lite.

Låten är skriven av Alexander Bard och Jean-Pierre Barda som är medlemmar i gruppen sedan 1987 och Per QX, Henrik Wikström och Andreas Öhrn!

Här har ni dom, Army of Lovers!!


Army of Lovers:



Camilla Henemark:


Camilla Henemark föddes den 23 Oktober år 1964 i Stockholm!

Henemark var dotter till en frisörska vid namn Gerd Henemark och till en engelsk-nigeriansk  advokat.

Henemark sysslade som junior med friidrott i Stockholmsklubben Westermalms IF och satte distriktsrekord för Stockholm i höjdhopp för flickor 13-14 år när hon klarade 1,63 meter vid tävlingar på Tingvalla IP i Karlstad 16 september 1978. Under uppväxten fick Henemark gradvis ökande problem i skolan och flyttade vid 16 års ålder till ett kollektiv och inledde studier i teater vid Kulturama. Hon upptäcktes som fotomodell av Sighsten Herrgård vid en modevisning på Beckmans. Hon arbetade som modell under större delen av 1980-talet samtidigt som hon drev den egna modellagenturen "ZOO - People & Models" och hon prydde bland annat det engelska trendmagasinet i-D:s omslag i november 1988.

Henemark inledde sin karriär i musikbranschen 1984 som bakgrundssångerska i konceptet Per Cussion All Stars. Något år därefter träffade hon disco-transvestiten Barbie (alias Alexander Bard). Hon blev dansare till denne när han inledde ett samarbete med frisören och sminkören Jean-Pierre Barda. Denna trio bildade med designern Camilla Thulin i augusti 1987 musikgruppen Army of Lovers. De skördade i början av 1990-talet avsevärda framgångar, framför allt i Europa, men även i resten av världen . Efter ett internt gräl i november 1991 lämnade Henemark bandet och startade en solokarriär. Hon har även spelat in material tillsammans med andra musikartister som till exempel Orup, E-Type + Stakka Bo och Steve Blame. När hennes efterträdare i Army of Lovers, Michaela de la Cour, hoppat av projektet återvände Henemark till bandet för en kort period. Army of Lovers upplöstes i september 1996 men återuppstod under några månader 2001 samt senast 2008 för en spelning i London. Hon är sedan 2011 medlem i popgruppen Happy Hoes och gruppen har släppt två musiksinglar och kommer att medverka på Pride 2012.

Henemark har arbetat som föreläsare för Nationell prevention av suiciditet och psykisk ohälsa (NASP) om psykisk ohälsa och suicidalitet där hon talat utifrån sin egen erfarenhet.

Hon medverkade under 2011 i ''Berg flyttar In'' där hon pratade om sina problem om sin psykiska hälsa.

Under 2012 tävlade hon också i Let's Dance där hon dansade med den rutinerade dansaren Tobias Karlsson!

Hon kommer att göra comeback i Army of Lovers när de tävlar i Melodifestivalen 2013 med låten ''Rockin' the Ride''.


Alexander Bard:


Alexander Bard föddes den 17 Mars år 1961 i Västra Ny i Motala Kommun!

Alexander Bard växte upp i Motala. Han var elevrådsordförande i både högstadiet och gymnasiet då han bokade in konserter på skolan, bland annat med Reeperbahn. Alexander Bard startade också en dragshowgrupp med namnet Fermez La Bouche (franska för "stäng munnen") som fick agera förband. Som 14-åring arrangerade Bard världsmästerskapen i Fia med knuff.

Han grundade och har spelat med musikgrupperna Army of Lovers, BWO, Gravitonas och Vacuum. Vid sidan av musiken håller Alexander föredrag samt deltar i debatter både i Sverige och utomlands sedan 1995. Har skrivit tre böcker tillsammans med Jan Söderqvist. 2011 medverkade Alexander i juryn i tv-programmet Idol 2011. Bard arbetar även som outbildad psykoanalytiker. Han är systerson till artisten Bengt Johansson och predikanten Hans Johansson.

Alexander Bard gick på bibelskola som fjortonåring och var då övertygad kristen. Men 1982 blev han riksbekant som satanist, då han i tidningen Aftonbladet presenterades som "Satanskyrkans överstepräst i Sverige". Bards övergav dock sin satanistiska livsåskådning i de sena tonåren. Han har i en DN-artikel medgett att han varit satanistpräst, men har också avfärdat påståendet om att han har varit överstepräst.

Bard konverterade officiellt till zoroastrismen 1992 och har sedan dess varit aktiv i Stockholms zoroastriska föreningsamt driver det internationella zoroastriska nätverket Ushta.

Bard släppte sin första singel "Life in a Goldfish Bowl" 1982 med sin dåvarande grupp Baard där även stripporna Lola Gorgonzola och Juicy Lucy ingick. Under ett studentspex på Handelshögskolan i Stockholm föddes drag queen-gestalten "Barbie" och Bard fick sin första hit: "Prostitution Twist". Kort därefter träffade Bard före detta popstjärnan och skivbolagschefen Ola Håkansson som 1985 hjälpte honom att inleda en karriär som låtskrivare åt andra artister.

Alexander Bard deltog i komponerandet av ett flertal hits under 1980- och 1990-talen åt bland andra Lili & Susie, Ankie Bagger, Barbados, Tommy Nilsson, Jerry Williams, Agnetha Fältskog, Andreas Lundstedt, Arvingarna, Kayo, Pernilla Wahlgren, Troll och Midi, Maxi & Efti. 1989 vann Alexander Bard Melodifestivalen med låten "En dag" framförd av Tommy Nilsson. Bard hade skrivit låten tillsammans med Tim Norell och Ola Håkansson. Låtskrivartrion kallade sig Norell Oson Bard och beskrevs vid den tiden som Sveriges svar på hitmakarna Stock Aitken Waterman. I Melodifestivalen 2011 gjorde låtskrivartrion en tillfällig comeback med bidraget "En blick och någonting händer", som framfördes av Lasse Stefanz.

1987 bildade Alexander Bard Army of Lovers tillsammans med frisören Jean-Pierre Barda och nattklubbsprofilen La Camilla. Bandet singeldebuterade med "When the Night is Cold" 1988. Första albumet Disco Extravaganza släpptes internationellt 1989 och det definitiva genombrottet kom med skivan Massive Luxury Overdose 1991. Med hjälp av hits som Crucified och Obsession samt spektakulära musikvideor nådde de stora framgångar i Skandinavien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Spanien, Latinamerika, Mellanöstern och framför allt i Ryssland och resten av Östeuropa. Efter diverse medlemsbyten och ytterligare framgångar på topplistorna splittrades Army of Lovers 1996. Gruppen har dock återförenats sporadiskt därefter för enstaka singelsläpp eller framträdanden runtom i världen. Bland annat har originalmedlemmarna Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Camilla "La Camilla" Henemark återförenat bandet igen för att deltaga i Melodifestivalen 2013.

Bard arbetade i flera år tillsammans med Anders Hansson, med musikprojektet Bodies Without Organs (vanligen förkortat BWO). De övriga medlemmarna var Marina Schiptjenko (som också var med i Vacuum) och sångaren Martin Rolinski. Bandet splittrades 2009 efter en karriär som omfattade fem album, fyra deltaganden i Melodifestivalen (med en andra- och en tredjeplats i finalen som bästa resultat) samt betydande internationella listframgångar i Japan (två ettor på den internationella singellistan), Ryssland och Östeuropa (åtta singlar på Ukrainas Topp 20 redan från bandets första album), samt på klubblistorna i Storbritannien och USA. En kinesisk coverversion av BWO:s hitlåt Sunshine In The Rain med den taiwanesiska sångerskan Jolin Tsau blev 2008 års mest sålda singel i Östasien.


Alexander Bard har uttalat sig offentligt i ett stort antal frågor, om allt från prostitutionoch drogertill internet eller ungdomspolitik.


Bard är också listmaster för e-postlistan Elit som varit igång sen tidigt 1990-tal. Listan uppmärksammades för mobbning i en DN-artikel i februari 2006, där Alexander Bards uppmaningar till listmedlemmarna att jävlas med och förstöra karriären för den listmedlem som läckt uppgifter till media citerades.

I Melodifestivalen 2013 kommer Alexander Bard att göra comeback i Melodifestivalen med låten ''Rockin' the Ride'' som startar som nummer 1 i Fjärde deltävlingen!


Jean-Pierre Barda:


Jean Pierre Barda föddes den 7 Mars år 1965 i Paris , men flyttade till Sverige lite senare!

Han har också skrivit musik åt olika band, varit skådespelare, solglasögondesigner och hårstylist.

Barda har vittnat om att hans judiska bakgrund är mycket betydelsefull för honom. Han var inför riksdagsvalet 2002 företrädare för Fria Listan. 2004–2007 var Jean-Pierre Barda stylist och producent för tidningen Hairstyle & Beauty, numera tidningen Style.

Han har varit medlem i Army of Lovers sedan år 1987!


Här nedan följer ett antal bilder på gruppen!


  (Gruppen nådde stora framgångar under första hälften av 1990-talet med låtar som ''Crucified'', ''Let the Sunshine In'', ''Obession'' och ''Israelism''!)


  (Army of Lovers gästade Tv4 programmet ''Efter Tio''!!!)


  (Army of Lovers tävlar med bidraget ''Rockin´ the Ride'' som kommer att bjuda på en show!!!)


Här nedan får ni höra hitlåten ''Let the Sunshine In'''!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Omröstning

Var har du varit/ska du resa i sommar?
 Turkiet
 Spanien
 Egypten
 Polen
 Frankrike
 Italien
 USA
 Mexiko
 Kanada
 Brasilien
 Tyskland
 Grekland
 Thailand
 Cypern
 Storbritannien
 Portugal
 Australien
 Någonstans i Sverige
 Övriga norden
 Övriga världen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Översättning!

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards