JET

Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Meny från Storbritannien!Våran lilla kokbok.Gör en egen genom att skriva ut alla recept!

Av jet - 20 juli 2011 19:25

FÖRRÄTT

Svamp, tomat och krabbsoppa


Har specificerat mängderna.

Mammas smarriga och enkla festsoppa.


Ingredienser

1 burk campbells champinjonsoppa
1 burk campbells tomatsoppa
1 liten burk krabba
1,5 dl vispgrädde
En knippa dill
2 msk sherry
 

Gör så här

Blanda alla ingredienser och värm upp.

HUVUDRÄTT

Maj-Britts kycklingrätt

För 4 personer.

Mycket gott. Bra bjudmat.


Ingredienser

1 kg kycklingfilé
Riven ost

Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
2 st pressade vitlöksklyftor

Sås:
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongstärning
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk soja
1-2 msk fransk senap
2 msk messmör
Salt
Peppar
Maizenaredning
 

Gör så här

Lägg filéerna i en osmord långpanna.
Blanda ihop och slå marinaden över filéerna. Vänd dem några gånger.
Ställ långpannan svalt och låt stå över natten.
Morgonen efter sätts långpannan in i ugnen vid en temperatur av 225°C i ca 30 minuter.
Låt sedan filéerna kallna i långpannan.
Skiva sedan de kalla filéerna och lägg i en smord ugnsfast form.
Koka ihop såsen och red av med maizenaredning för ljus sås.
Häll såsen över filéerna, strö över riven ost och gratinera vid 225°C tills rätten fått fin färg.
Servera med ris och en grönsallad.
 

Dessert

Choklad- och blåbärstrifle

För 8 personer.

Himmelriket i en skål borde man kalla den här desserten som är en variant på trifle, en klassisk brittisk efterrätt. Kladdkaka varvas med fluffig grädde, krämig chokladmousse och söta blåbär innan hela härligheten toppas med chokladtryffel.

Choklad- och blåbärstrifle
Källa: Leva & Bo
Uppladdad av: ros
 

Ingredienser

Kladdkaka:
100 g smör 
2 ägg 
3 dl strösocker 
1 ½ dl vetemjöl 
1 ½ dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 

Chokladtryffel:
200 g mörk choklad 
1 ½ dl vispgrädde 
1 msk honung 

Till servering:
3 dl vispgrädde 
4 dl blåbär 
½ dl blåbärslikör, eller liknande likör
 

Gör så här

 
Ugn 175°

Kladdkaka:
Klä en ugnsform, cirka 18x24 centimeter, med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan. Vispa ihop äggen lätt tillsammans med sockret.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och vispa ner i
äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av
ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna. All kladdkaka
kommer inte att gå åt till desserten.

Chokladtryffel:
Hacka chokladen till tryffeln grovt.
Koka upp vispgrädden (1 ½ deciliter) tillsammans
med honungen i en liten kastrull. När grädden börjar bubbla drar du kastrullen från värmen och tillsätter´snabbt chokladen. Rör tills chokladen smält och tryffeln är jämn och blank.

Häll över tryffeln i en bunke, täck med plastfolie och
låt svalna helt i rumstemperatur. Det tar cirka 2 timmar.
Vispa 2 deciliter av vispgrädden till serveringen
ganska löst och låt den stå i rumstemperatur i cirka
30 minuter. Grädden ska du sedan blanda ner i chokladtryffeln.

För att göra en chokladmousse, och det
är viktigt att den inte är för kall eftersom det då
finns risk att moussen skär sig.
Spara ½ deciliter av chokladtryffeln till dekor och
vänd sedan ner vispgrädden i resten av tryffeln.
Vänd ihop till en fluffig mousse. Vispa resten av
grädden till serveringen fluffig.

Till serveringen:
Bryt kladdkakan i bitar och lägg en tredjedel av
bitarna i botten av en serveringsskål.
Stänk över lite av likören och strö sedan över en
tredjedel av blåbären.
Klicka över en del av chokladmoussen och
vispgrädden. Fortsätt varva kladdkaka, likör, blåbär,
chokladmousse och grädde.
Avsluta med att strö över blåbär och ringla över den
sparade chokladtryffeln.

Servera direkt eller låt desserten stå kallt tills det är
dags. Desserten är hållbar i 2–3 dagar i kylen.

Lycka till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jet - 12 juli 2015 19:00

Det är ju ÄNTLIGEN SOMMAR här i Sverige och solen är framme för det mesta. När du då sitter i solen kanske du blir sugen på något att äta eller dricka vad ska du då ta? Här nere följer fem förslag på sommarens bästa och sämsta nyheter!    1. Fant...

Av jet - 29 oktober 2014 23:00

Det andra avsnittet av Så Mycket Bättre blev en sprudlande show med både toppar och dalar!   Aktiviteter: Kioskbygge         1.  Kajsa Grytt - Magaluf Orginallåt - Magaluf - Orup   J   Från botten till botten. Kajsa s...

Av jet - 27 oktober 2014 11:15

Ibland kan det vara svårt att säga hejdå. Inte minst när man suttit vid makten i 8 år. Det kan till och med vara svårt för självaste Fredrik Reinfeldt... //Jet      ...

Av jet - 26 oktober 2014 18:00

Vilket avsnitt av Så mycket bättre och vilka fantastiska covers på fantastiska låtar!   Aktiviteter: Cricket och matplockning i naturen         1. Ekokammare - Orup (Thomas Eriksson)  Orginallåt: Echo Camper - The Ark   J...

Av jet - 26 oktober 2014 11:45

Goder morgon på er en sådan underbar söndag som detta! En perfekt söndag för musik. Vi kommer därför att börja visa er det bästa från Tv4: Storsuccé: Så Mycket Bättre!   Välkommna till första delen ikväll kl. 18!   ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Omröstning

Var har du varit/ska du resa i sommar?
 Turkiet
 Spanien
 Egypten
 Polen
 Frankrike
 Italien
 USA
 Mexiko
 Kanada
 Brasilien
 Tyskland
 Grekland
 Thailand
 Cypern
 Storbritannien
 Portugal
 Australien
 Någonstans i Sverige
 Övriga norden
 Övriga världen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Översättning!

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards