Direktlänk till inlägg 26 januari 2013
Brända mandlar!
125g sötmandel, skållad, skalad eller naturell.
1.5dl florsocker
0.5dl florsocker till separering
Gör såhär:
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
Ta av från värmen och låt stå och stå cirka 30 sekunder.
Slå upp på ett bakplåtspapper i låpngpanna och strö i 0,5 dl florsocker och blanda runt, separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
Tips!
Använd en stekpanna av koppar eller keramik så bränner karamellen inte fast lika lätt!
Receptet är provlagat av JET (bilderna) och tar ca 15 min att genomföra.
Observera att bilderna är tagena med mobiltelefon!
Ibland kan det vara svårt att säga hejdå. Inte minst när man suttit vid makten i 8 år. Det kan till och med vara svårt för självaste Fredrik Reinfeldt... //Jet ...
Goder morgon på er en sådan underbar söndag som detta! En perfekt söndag för musik. Vi kommer därför att börja visa er det bästa från Tv4: Storsuccé: Så Mycket Bättre! Välkommna till första delen ikväll kl. 18! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|