Direktlänk till inlägg 28 juni 2012
Förrätt:
Foto: TV4
250 g Kalix löjrom
2 dl crème fraîche, ekologisk
2 st rödlök
1 knippe dill, färsk
1 st citron
500 g potatis, fast
flingsalt
svartpeppar, från kvarn
smör och olivolja till stekning
Trixet när man gör rösti är att ha en riktigt het panna och man ska steka i både olja och smör för att få till de frasiga kanterna.
Receptet lagades hemma hos Julia Dufvenius i Leilas home delivery. Till efterrätt lagade de Mandelbakade höstpäron med armagnac och vaniljglass.
1. Häng av löjromen i en finmaskig sil.
2. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor.
3. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen.
4. Smält smör i en het panna och ringla i lite olivolja.
5. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter.
6. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill.
7. Krydda löjromen med svartpeppar från kvarn.
Huvudrätt:
Foto: TV4
4 st bagels
800 g tunt skivad rostbiff
200 g Philadelphiaost
1 msk pepparrot, riven
0.5 st ättika
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 st gurka
1 huvud isbergssallad
1 st stor tomat
1 st rödlök
1 msk rödvinsvinäger
Se fler recept från Mitt kök
1. Koka upp vatten, dra av från värmen och vispa i socker och ättika.
2. Skala gurkan och skär i 5 mm tjocka skivor.
3. Lägg gurkan i en glasskål och slå den ljumna etttvåtre-lagen över.
4. Blanda pepparrot med philadelphiaost.
5. Skär tomat och rödlök i 5 mm tjocka skivor.
6. Salta och peppra tomaten och lägg rödlök i en bunke med rödvinsvinäger, låt ligga i minst 10 minuter.
7. Dela bagels på mitten och rosta i en stekpanna.
8. Bred ut pepparrotkrämen på bottendelen av bageln, lägg en tomat på, ett blad och ett blad isbergssallad.
9. Strimla rostbiffen och lägg på isbergssalladen, toppa med rödlök och picklad gurka.
10. Avsluta med locket och ät!
Dessert:
Serverad så här blir den enkla rabarbern riktigt elegant med minimal ansträngning. Recept från boken Sommarkväll med mat och vin.
Foto: Håkan Larsson
8-10 st stjälkar späd rabarber
2 tsk strösocker
8 tunna skivor sockerkaka
Kardemummacreme 2 dl crème fraiche (34 %)
2-3 tsk florsocker
2 krm malen kardemumma
Till servering florsocker
citronmeliss
Håkans vintips
En söt vit bordeaux med en liten ton av mandel och aprikos passar perfekt. Sauternes blir dyrt, men 4172 Château Fayau (ca 85 kr för 35 cl), från grannområdet Cadillac smakar nästan lika bra för betydligt mindre pengar.
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Dela rabarbern i 12–15 cm långa bitar.
3. Sockra rabarbern och ugnsbaka den mjuk mitt i ugnen, 6–7 minuter.
4. Höj ugnsvärmen till 225° och rosta sockerkaksskivorna knapriga högt upp i ugnen ca 5 minuter, passa så de inte bränns.
5. Blanda crème fraiche med florsocker och kardemumma.
6. Lägg upp två bitar sockerkaka per person och arrangera rabarbern ovanpå som på bilden. Klicka kardemummacreme i ena änden, dekorera med citronmeliss och pudra florsocker över.
Ibland kan det vara svårt att säga hejdå. Inte minst när man suttit vid makten i 8 år. Det kan till och med vara svårt för självaste Fredrik Reinfeldt... //Jet ...
Goder morgon på er en sådan underbar söndag som detta! En perfekt söndag för musik. Vi kommer därför att börja visa er det bästa från Tv4: Storsuccé: Så Mycket Bättre! Välkommna till första delen ikväll kl. 18! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
||||
|