Direktlänk till inlägg 17 juni 2011
En underbart frasig klassiker, här med färska bigarråer. En favorit bland både unga och gamla.
5 st äggvitor
1.75 dl socker
60 g mandel
0.5 dl majsstärkelse (maizena)
1 dl florsocker
50 g mandelspån
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
5 dl bigarråer
Foto: TV4
Tips
Receptet ger 1 rulle.
Vad gör jag med alla äggulor som blir över? Här är ett par tips:
Key lime pie
Trifle med saffranssabaglione med färska fikon och bär
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget.
3. Hacka hälften av mandeln grovt.
4. Mal resten i en mandelkvarn eller hacka den mycket fint.
5. Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker.
6. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper, så att en rektangulär botten bildas.
7. Strö över mandelspånen över marängbottnen.
8. Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter.
9. Låt svalna.
10. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
11. Vispa grädden fluffigt
12. Blanda i vaniljstångens urskrapade frön i grädden.
13. Bred ut grädden över bottnen.
14. Strö urkärnade bigarråer över grädden. Spara några hela till garnering.
15. Rulla ihop med vispad grädde och bigarråer. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar.
16. Lägg rullen med skarven neråt
17. Pudra med florsocker.
18. Skär i skivor till bakelser och dekorera.
Ibland kan det vara svårt att säga hejdå. Inte minst när man suttit vid makten i 8 år. Det kan till och med vara svårt för självaste Fredrik Reinfeldt... //Jet ...
Goder morgon på er en sådan underbar söndag som detta! En perfekt söndag för musik. Vi kommer därför att börja visa er det bästa från Tv4: Storsuccé: Så Mycket Bättre! Välkommna till första delen ikväll kl. 18! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 |
||||||
|