Direktlänk till inlägg 16 juni 2011
Sushi på svenska!
Antal portioner:
Färdigt på: 130 min
4 dl laxfiléer, tärnade i små bitar
1 msk socker
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
3 msk skuren dill
0.5 msk citron
1 msk creme fraiche
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1. Finhacka laxen och lägg den i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om väl.
2. Lägg hälften av laxblandningen som en sträng på en bit aluminiumfolie. Rulla ihop till en "smällkaramell" som är cirka tre centimeter tjock.
3. Gör likadant med resten av massan och frys sen "smällkaramellerna" i ungefär 2 timmar.
4. ta fram laxpaketen och skär dem i puckar, cirka två centimeter tjocka.
5. Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
Fläskkotlett är väldigt gott oavsett om det är stekta eller grillade. Här serveras de med en fräsch sallad med fetaost.
Antal portioner:
4 st fläskkotletter
2 st vitlöksklyftor
10 st oliver
timjan
2 msk olivolja
Fetasallad:
4 st kokta potatisar
0.5 st gurka
1 st rödlök
4 st tomater
2 st avokadofrukter
50 g spenat
100 g fetaost
Dressing:
0.5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk grovkornig senap
svartpeppar och salt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1. Finhacka oliverna med vitlök och timjan. Tillsätt olivolja och marinera kotletterna däri.
2. Fetasallad: Skala gurkan, kärna ur och skär i centimeterstora kuber. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater och avokado i bitar. Dela fetaosten i tärningar. Skölj spenaten. Skär potatisen, stek den på låg värme till en början och öka sedan värmen och stek potatisen knaprig i olivolja.
3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
4. Grilla kotletterna i 4 minuter på varje sida. Blanda salladen med dressingen.
Överraska någon du tycker om och bjud på smulmarängpaj med rabarber och jordgubbar.
Färdigt på: 35 min
Fyllning:
200 g jordgubbar, färska eller frysta
100 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Marängtopping:
550 g socker
1 vaniljstång
75 g vatten
100 g hallonpuré
300 g äggvitor
50 g socker
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1. Finhacka rabarbern och tina bären om de är frysta.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.
3. Lägg alla ingredienserna i en bunke. Smula ihop det med fingrarna. Det här blir ingen deg utan bara smulor! Vill du använda det som en pajdeg kan du bara trycka ihop smulorna lite så de bildar ett täcke.
4. Slå bärfyllningen i ugnsfasta glas eller formar. Strö smuldegen ovanpå och ställ in ugnsfasta glas eller formar i mitten av ugnen i 15 minuter. Förbered marängen under tiden.
5. Häll socker, vaniljstång och vatten i en kastrull utan att röra eller vispa! Sätt kastrullen på spisen och koka till 122 grader. (här måste du använda en termometer)
6. Då sockerlagen i kastrullen är 110 grader så börjar du vispa äggvita, socker och citronsaft till en maräng i en bunke. Vispa på mellanhastighet och fortsätt att vispa även då du hällt över den 122 grader varma sockerlagen, vispa tills marängens temperatur sjunkit till ca 30 grader.
7. Fyll marängen i en spritspåse eller klicka den på pajerna. Om du önskar så kan du bränna av ytan med en gasbrännare
Ibland kan det vara svårt att säga hejdå. Inte minst när man suttit vid makten i 8 år. Det kan till och med vara svårt för självaste Fredrik Reinfeldt... //Jet ...
Goder morgon på er en sådan underbar söndag som detta! En perfekt söndag för musik. Vi kommer därför att börja visa er det bästa från Tv4: Storsuccé: Så Mycket Bättre! Välkommna till första delen ikväll kl. 18! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 |
||||||
|